Čtyřhvězdičkový hotel v Německu bude z českých modulů

Čtyřhvězdičkový hotel v Německu bude z českých modulů

21. 02. 2020 | Jedna z největších modulových staveb, kterou kdy realizovali čeští výrobci, bude stát v německém Bispingenu vedle kryté sjezdovky a zábavního areálu. Hotel ve čtyřhvězdičkovém standardu o 100 pokojích dodá společnost Cubespace.

Čtyřhvězdičkový hotel v Německu bude z českých modulů

Třípodlažní hotel o celkové podlahové ploše kolem 3 000 m2 bude sestaven ze 120 modulů, které budou vyrobeny ve čtyřech typizovaných velikostech ve výrobním závodě společnosti Cubespace v ČR. Kamiony je pak dopraví na místo, kde se složí do finální sestavy. Stavba bude jednoduchá a rychlá, investor plánuje otevření na letošní srpen.

Jedná se o modulovou stavbu hotelu o 100 pokojích ve standardu čtyř hvězdiček,“ řekl technický ředitel Cubespace Pavol Stuchlík. „Je to nejen dosavadní největší zakázka pro naši společnost, ale i jedna z největších zakázek výrobců modulů v Česku vůbec,“ dodal s tím, že kontrakt firma uzavřela s německou společností Skihallen. Cenu zakázky společnost nekomentovala.

Běžný návštěvník prakticky nepozná, že se jedná o stavbu z prefabrikovaných dílů. Vnější fasáda bude klasická v kombinaci s modřínovým dřevem. Opláštění interiérů pak bude z klasického sádrokartonu a povrchy budou kryty koberci, dlažbou, tapetami a obklady. Okna a dveře budou z hliníkových rámů a budou splňovat přísné energetické požadavky, stejně jako celá stavba. Pro vytápění budou použity 3 kondenzační kotle a každý pokoj bude vybaven rekuperačním ventilátorem pro zajištění energeticky úsporného větrání.

Modulové stavby přináší investorům řadu výhod. Mezi nejvýznamnější je rychlost a nezávislost stavby na počasí, vysoká kvalita zpracování díky předpřipraveným komponentům, absence mokrých procesů na stavbě, variabilita a dokonce i možnost přemístění stavby,“ upřesňuje výhody modulových konstrukcí Pavol Stuchlík. Podle poradenské společnosti McKinsey je modulární výstavba o 50 procent rychlejší než stavění tradičními metodami a o 20 procent levnější.

Z modulových staveb se v současné době realizují nejrůznější projekty, zejména pak v oblasti občanské vybavenosti – školy, školky, sportovní stavby nebo jejich zázemí, administrativní komplexy nebo obytné stavby sloužící pro startovací bydlení.


Warning: Use of undefined constant  4 - assumed ' 4' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/doc/www.ostragroup.cz/www/template/en/pages/blog.php on line 66