Basket pro Ostravu se naplno rozjíždí

Basket pro Ostravu se naplno rozjíždí

22. 08. 2022 | V následujících měsících bude mít široká veřejnost možnost zatrénovat si a zahrát amatérské turnaje v basketbalu v hale Tatran. Umožní to projekt Basket pro Ostravu, jehož cílem je přiblížit basketbal široké veřejnosti a zapojit fanoušky aktivně do tohoto sportu. Projekt je určen pro všechny a myslí také na osoby se zdravotním handicapem vč. paraplegiků.

Basket pro Ostravu se naplno rozjíždí

Za projektem stojí Basketbalový klub NH Ostrava a aktivně jej podporuje také Statutární město Ostrava. “Máme připravenou sérií tréninků pro veřejnost pod dohledem trenérů nebo samotných hráčů,” říká Adam Choleva, trenér hráčů A-mužstva Basketbalového klubu NH Ostrava. “Zkušenosti z těchto tréninků pak mohou amatérští sportovci zúročit na turnajích. Termíny máme vypsané na webu www.basketproostravu.cz,” dodává Choleva. 

V rámci tohoto projektu jsou uspořádány také basketbalové exhibice mužstev v utkání 3x3 v blízkosti obchodních center Futurum a Nová Karolina. “Pro fanoušky basketu máme v naší hale Tatran připravenou také FAN zónu během utkání české reprezentace na evropském šampionátu, který se hraje od 1. do 8. září,” uvádí k doprovodným akcím projektu Basket pro Ostravu Tomáš Ostarek, generální manažer klubu NH Ostrava. 

Tento projekt vznikl za podpory Statutárního města Ostrava, skupiny Ostra a mediálním partnerem je Rádio Čas. Aktuální informace, termíny tréninků pro veřejnost, termíny amatérských turnajů a exhibic u obchodních center, stejně jako provozní dobu FAN zóny v hale Tatran naleznou zájemci na webových stránkách www.basketproostravu.cz a na Facebooku a Instagramu klubu NH Ostrava.