Bonver Dakar Team obsadil na Marocké rallye vynikající 4. místo

Bonver Dakar Team obsadil na Marocké rallye vynikající 4. místo

23. 04. 2018 | Ostravský Bonver Dakar Team úspěšně absolvoval jubilejní desátý ročník dálkové rallye MOROCCO DESERT CHALLENGE, která patří mezi nejnáročnější dálkové soutěže a tvoří tzv. Dakarskou sérii.

Bonver Dakar Team obsadil na Marocké rallye vynikající 4. místo

Osm etap důkladně prověřilo závodní tým ve složení Tomáš Vrátný, Jaroslav Miškolci a Jaromír Martinec i jejich speciál Tatra Jamal.

Ve dnech 12.–22. dubna vyrazil do Maroka závodní tým společnosti Fesh Fesh Group, aby prověřil závodní techniku s novou progresí pérování. Fesh Fesh Group, jehož hlavní činností je engineering závodních vozidel úzce spolupracuje s výrobci tlumičů Donerre a FRT, jejichž odpružení potřeboval v náročném marockém terénu otestovat. Marocká rallye patří s 30 závodními speciály v kategorii kamionů mezi nejvíce obsazené.

Trasa závod vedla od pobřeží Atlantiku k pobřeží Středozemního moře. Bonver Dakar Team po technických problémech ve druhé etapě nabral ztrátu, kterou se dařilo po zbytek závodu snižovat. Obtížnost jednotlivých etap se vskutku vyrovnala etapám, na které jsou jezdci zvyklí na jihoamerickém kontinentu.

Kamenité pisty, které se vyznačovaly ostrým tempem se střídaly s dunovými poli náročnými na navigátorské i řidičské schopnosti. „Technika i posádka dostala skutečně zabrat. Stihli jsme si nacvičit i vyproštění posádky z kategorie automobilů“ poznamenává pilot a šéf závodního týmu Tomáš Vrátný. „Díky její náročnosti jsme si odvezli spoustu poznatků k technice i samotné práci posádky. Bude se to hodit jak na Baja Aragon, kam se chystáme v červenci, tak samozřejmě na některé z hlavních rallye roku 2019“ nastiňuje plány týmu Vrátný.


Posádka Bonver Dakar Teamu si pojistila výsledné čtvrté místo v osmé závěrečné etapě s celkovou ztrátou pouhých 11 minut na třetí místo. Kategorii kamionů vyhrál Aleš Loprais s vozidlem Tatra.