České Budějovice mají nový sportovní areál. CUBESPACE dodal moduly

České Budějovice mají nový sportovní areál. CUBESPACE dodal moduly

26. 09. 2023 | V Českých Budějovicích byl v uplynulém měsíci slavnostně otevřen nový sportovní areál Vltava. CUBESPACE zde dodal 19 modulů nejrůznějších funkcí.

České Budějovice mají nový sportovní areál. CUBESPACE dodal moduly

Takový projekt CUBESPACE ještě nezažil. Za pouhých 55 dní jsme dokončili stavbu a předali investorovi. Na 19 modulech pracovalo 23 montážníků, využili jsme jeřáby od 30 do 200t, součástí dodávky bylo 5 dřevěných teras, 3 zelené střechy. Nejtěžší modul měl 14t a nejdelší 9m.

Areál nabízí nejen koupání v řece za loukou, pěší korzo, cyklostezku, dětské hřiště, parkurové hřiště, workoutový koutek, ale i třeba hřiště pro beach volejbal. Zároveň zde slouží občerstvení a součástí projektu je také sezónní eventová plocha s kapacitou až 1 500 lidí.

Pomyslné společenské centrum rekreační zóny se skládá z modulů doplněných dřevěnými terasami a mlatovými plochami pro venkovní posezení. Kontejnerový design modulů spoluvytváří neformální prostředí. Základním materiálem fasád je corten v kombinaci s dřevěným obkladem Thermowood. Část střech je využita pro terasy s posezením, zbytek je pokrytý extenzivní zelení. Návštěvníci zde mohou využívat kavárnu, bistro, půjčovnu sportovního vybavení, šatny, hygienické zázemí či podium pro nejrůznější sportovní, hudební a další kulturní akce.

Foto: Ondřej Bouška