ČSAD Logistik Ostrava otevírá nové logistické centrum

ČSAD Logistik Ostrava otevírá nové logistické centrum

06. 10. 2023 | V mohelnické průmyslové zóně zahajuje provoz nové logistické centrum. Investorem je společnost R35store a provozovat jej bude na základě dlouhodobé nájemní smlouvy společnosti ČSAD Logistik Ostrava. Disponuje kapacitou 36 500 paletových a nabídne 30 pracovních míst.

ČSAD Logistik Ostrava otevírá nové logistické centrum

Logistické centrum je umístěno na obchvatu Mohelnice, v těsném sousedství s mohelnickým Siemensem, který také patří mezi nejvýznamnější zákazníky společnosti ČSAD Logistik Ostrava. „Logistické a skladovací služby tvoří významnou část našich služeb. Zákazníkům nabízíme skladování a expedici se systémem dle jejich výběru, ousourcing / insourcing dílčích procesů, crossdocking, realizaci dodávek „just-in-time“ nebo „just-in-sequence,“ prezentuje nabídku služeb ČSAD LOGISTIK Ostrava její generální ředitel, Miroslav Konečný. „Mohelnické logistické centrum má výhodnou polohu na obchvatu Mohelnice, s velmi dobrou dostupností ze silnice I/35, kterou, stejně jako spousta další dopravců využíváme kvůli nižším nákladům k transportu zboží do Čech a zpět na Moravu. Díky rozloze logistického centra zde budou využívány poloautomatické zakládací stroje, naskladňování pomocí čárových kódů a nechybí samozřejmě celní sklad“, představuje detailněji nové logistické centrum Miroslav Konečný. 

Zákazníci i jednotliví dopravci navíc mohou využívat dalších služeb v rámci skupiny OSTRA, kam ČSAD Logistik patří. V areálu u nájezdu na rychlostní silnici R35 je jim k dispozici mytí a tankování, servis a prodej náhradních dílů a lze využívat i parkovacích ploch.

ČSAD Logistik Ostrava nabízí své skladovací služby ještě v Olomouci – Holicích, Olomouci – Hodolanech a v Benešově u Prahy. Celkově disponuje kapacitou čítající téměř 55 tisíc paletových míst a s takřka 170 soupravami patří mez nejvýznamnější dopravní a logistické společnosti v ČR.