Důležité je udržet se v národní basketbalové lize

Důležité je udržet se v národní basketbalové lize

23. 02. 2018 | Basketbalový klub NH Ostrava, který je součástí skupiny ČSAD Ostrava, začal letošní sezónu poměrně slušnými výkony. Na konci základní části Kooperativa Národní basketbalové ligy se však nachází na předposledním místě a do nadstavbové části ligy vstupuje s jediným cílem – ligu udržet.

Důležité je udržet se v národní basketbalové lize

Na tiskové konferenci BK NH Ostrava tento cíl shodně deklarovalo vedení klubu v čele s Tomášem Vrátným a Tomášem Ostarkem společně s hlavním trenérem Dušanem Medveckým. „Chybí mi dvě tři výhry navíc“ hodnotí výsledky klubu trenér Medvecký. „Doma jsme měli porazit Ústí a Olomoucko, a uspět jsme mohli i na hřišti Olomoucka a v Kolíně“, dodává Medvecký. Z pohledu trenéra se prakticky jedná o nový tým, který během letošní sezóny dával dohromady a sehrával se. Klub se tak bude snažit hráčský kádr do budoucna víc stabilizovat, aby nedocházelo k příliš velkým změnám a hráči se mohli více sehrávat. Vedení se tak více zaměřuje na spolupráci s žákovskými a dorosteneckými oddíly, aby si vychovávalo domácí hráčský kádr. Právě domácí hráči by měli tvořit základ basketbalového týmu.

Basketbalový klub, v jehož čele stojí od listopadu Tomáš Ostarek, má spoustu práce také s finanční stabilizací, a zároveň se chce dále rozvíjet. Financování klubu je úzce spojeno s vysokými náklady na provoz a údržbu sportovní haly TATRAN. Proto se vedení intenzivně věnuje projektu výstavby nového městského centra míčových sportů, kde nejen basketbal, ale i ostatní kluby, nalezly moderní a dalšímu rozvoji napomáhající zázemí.

Basketbal a celospolečenská odpovědnost

Na tiskové konferenci se zúčastnění věnovali i tématu sociální odpovědnosti. „Basketbalový klub sám o sobě je z určité části naším plněním této sociální odpovědnosti. Podporujeme důležitou sportovní aktivitu, která má na ostravsku dlouholetou tradici a chceme v tom společně s partnery za naší skupiny do budoucna určitě pokračovat. Je to práce, která ve společenském měřítku určitě dává smysl“ hodnotil firemní podporu majitel skupiny, Tomáš Vrátný. Ve spolupráci s BK NH Ostrava se navíc připravují dva další projekty, které jsou spojeny s tématem celospolečenské sociální odpovědnosti.

„Na konci letošní sezóny chceme ve spolupráci s obchodním centrem Fórum Nová Karolina uspořádat charitativní basketbalový turnaj. Jeho výtěžek bude směřovat na podporu dětského mobilního hospice Ondrášek, který poskytuje odbornou pomoc nevyléčitelně nemocným dětem“ představil jeden z projektů Jiří Týn, marketingový specialista společnosti ČSAD Ostrava. „Druhým projektem pak bude zahájení sezóny 2018/19 ve znamení basketbalového utkání týmu BK NH Ostrava, který by měl zápas odehrát proti hendikepovaným sportovcům, ovšem tak, aby měli stejný hendikep všichni hráči. Utkání by se měl navíc zúčastnit i Albert Llovera, který jako první vozíčkář absolvoval v roce 2015 Rallye Dakar. Výtěžek z tohoto utkání bude směřovat do Nadace Truck Help, která pomáhá rodinám obětí nehod z řad řidičů z povolání“ dodává k plánům Jiří Týn.