Karlovarský filmový festival s novým centrem festivalového dění

Karlovarský filmový festival s novým centrem festivalového dění

22. 06. 2022 | Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary letos představuje novinku festivalového dění. Je jím nový KVIFF.TV PARK a u jeho realizace jsou společnosti Ostra Group a.s. a Cubespace s.r.o.

Karlovarský filmový festival s novým centrem festivalového dění

Multifunkční prostor se nachází vedle hotelu Thermal a jeho podoba je inspirována jak hotelem, tak lázeňskými kolonádami. Budou se tu konat besedy s filmovými tvůrci, divácké soutěže a prostor poslouží i jako místo odpočinku a setkávání návštěvníků festivalu. 

Autory této modulární stavby, jsou architekti renomovaného studia Chybik+Kristof Architects & Urban Designers. Podle tvůrců barevnost i zpracování pavilonu odkazuje na architekturu hotelu Thermal a vytváří mu moderního sourozence.

Pavilon KVIFF.TV Parku je více než pozoruhodný. Sestává z 41 vertikálních a 18 horizontálních modulů. Každý z modulů měří kolem 6 metrů na délku, 3 metrů na šířku a 2,5 na výšku a váží od 900 kg až po 4 tuny v závislosti na dispozici a funkci jednotlivých sekcí. Celková rozloha modulární stavby bude téměř 30 metrů na délku, 18 metrů na šířku a 6 metrů na výšku a počítá se s tím, že se do ní vejde až tisícovka návštěvníků. Na realizaci stavby se podílely mj. společnosti Ostra Group, HSF System a Cubespace.

„Projekt nás zaujal jak svojí celkovou vizí, tak i tím, že je spojen s tak prestižní událostí,“ říká Tomáš Vrátný, předseda představenstva společnosti Ostra Group, která v něm působí společně s HSF System v roli investora. 

Výrobu modulů má na starosti společnost Cubespace. „Z modulů stavíme školky a školy, hotely, administrativní celky, komerční stavby i prostory pro společenská setkání,“ představuje systém společnosti Cubespace její jednatel, Martin Berka. „Jsme rádi, že jsme společně s Ostra Group a HSF System dostali příležitost účastnit se tohoto jedinečného architektonického počinu,“ říká Martin Berka. Finální montáž na místě zajišťuje renomovaná stavební společnost HSF System. 

„Po skončení filmového festivalu pavilon rozebereme a moduly přemístíme na jiné lokality, kde opět poslouží pro vytvoření společenského či komerčního prostoru. To je jedna z výhod modulárního systému CUBESPACE,“ dodává Martin Berka.