Monitory dechu pro miminka v Městské nemocnici Ostrava

Monitory dechu pro miminka v Městské nemocnici Ostrava

19. 02. 2024 | V pátek 15. 2. 2024 předala skupina OSTRA GROUP 12 kusů monitorů dechu BABYSENSE pro miminka v Městské nemocnici Ostrava, na které finančně přispěla.

Monitory dechu pro miminka v Městské nemocnici Ostrava

V pátek 15. 2. 2024 předala skupina OSTRA GROUP 12 kusů monitorů dechu BABYSENSE pro miminka v Městské nemocnici Ostrava, na které finančně přispěla. Monitor dechu hlídá nejen zástavu dechu, ale také bezdeší a jakékoliv nepravidelnosti dechu novorozených dětí. V případě potíží okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc dospělého, který může včas poskytnout dítěti první pomoc.

Veškerá organizace a realizace projektu „Maminko, dýchám“ proběhla za pomoci Nadace Křižovatka. Cílem a smyslem projektu je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnických, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v České republice. Zároveň umožňuje rodičům výpůjčku monitoru dechu do domácího prostředí.

Skupina OSTRA GROUP tímto navázala na spolupráci s Nadací Křižovatka z předchozích let, kdy v roce 2018 a 2022 darovala dohromady 29 monitorů dechu pro Městskou nemocnici Ostrava a v roce 2020 25 ks monitorů dechu pro Fakultní nemocnici v Ostravě. 

Děkujeme, že můžeme pomáhat na správných místech.