OSTRA GROUP darovala Městské nemocnici Ostrava 10 monitorů dechu

OSTRA GROUP darovala Městské nemocnici Ostrava 10 monitorů dechu

09. 05. 2022 | V pátek 6. května 2022 darovala OSTRA GROUP prostřednictvím Nadace Křižovatka 10 monitorů dechu Dětskému lékařství Městské nemocnice Ostrava. Za OSTRA GROUP dar předal ředitel marketingu Ing. Jiří Kašpárek a navázal tak na dlouhodobou spolupráci, která mezi institucemi přetrvává.

OSTRA GROUP darovala Městské nemocnici Ostrava 10 monitorů dechu

Za 27 let existence se nadaci podařilo díky štědrosti sponzorů a dárců vybavit novorozenecká a dětská oddělení českých nemocnic více než 10 300 monitory dechu za zhruba 38 milionů korun.


„V rámci projektu Maminko, dýchám získáváme finanční podporu na nákup monitorů dechu do 70 nemocnic v celé ČR. Jsou to citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Díky laskavé podpoře sponzorů a dárců pomáháme zajistit průběžnou obnovu přístrojů na dětských a novorozeneckých odděleních,“ popsala Štěpánka Pokorníková, ředitelka nadace.

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnických, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v České republice. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým dítětem domů.