OSTRA GROUP přechází na Google Workspace

OSTRA GROUP přechází na Google Workspace

23. 11. 2020 | Kvalitní propojení všech firem v rámci OSTRA GROUP je pro nás velmi důležité. Uvědomujeme si, že v tomto ohledu ještě máme co zlepšovat, a právě proto jsme se rozhodli, že ještě před koncem roku přejde celý holding na Google Workspace, e-mail a kancelářská řešení od Google. Díky Google Workspace budeme moci jednoduše sdílet kalendáře i dokumenty v rámci jednotlivých společností i celé OSTRA GROUP.

OSTRA GROUP přechází na Google Workspace

Ke svým pracovním mailům a dokumentům budeme mít přístup odkudkoli a z jakéhokoliv zařízení (i mobilního zařízení), aniž bychom se museli zdržovat připojováním přes VPN. Komunikace v rámci projektů i mezi lidmi na různých místech ČR bude snazší a efektivnější, protože budeme mít nově k dispozici i chat a cestování na schůzky budeme moci podle potřeby snadno nahradit videohovory. Interní komunikace, sběr zpětné vazby a sdílení nápadů bude jednodušší díky webům a interní sociální síti.

Jak přechod proběhne?

Google Workspace nahradí váš Outlook i další kancelářské aplikace 16. prosince 2020. Je nám jasné, že na současné nástroje jste zvyklí a přechod bude změna. Proto jsme připravili velmi podrobný plán přechodu na Google: dostanete k dispozici školící portál, návody “Jak na to”, připravujeme i speciální případy použití,

šité na míru vašim potřebám a také budete mít k dispozici Google Desk, který odpoví na vaše otázky.

O všech aktivitách vás bude informovat s předstihem tak, abyste byli dobře připraveni. A ještě chystáme něco navíc: budete mít i podporu tzv. Google Guidů (neboli Google šampionů).

Kdo jsou Google Šampioni?

Google Šampioni budou vaši kolegové, kteří si tykají s technologiemi, baví je inovace, jsou otevření změnám, ochotní pomáhat ostatním, a zároveň se jich ostatní nebojí zeptat. Google Šampioni dostanou speciální celodenní trénink na práci v Google Workspace i soustavnou komunikační a vzdělávací podporu. Budeme s nimi diskutovat případy užití a sbírat od nich zpětnou vazbu ještě před začátkem projektu. První školení Google Šampionů totiž proběhne už v průběhu listopadu. Google Šampioni budou v každém týmu tak, abyste vždycky měli některého na dosah.

Z příchodu Google Workspace do OSTRA GROUP mám velikou radost a zároveň velká očekávání. Těším se, jak budeme moci dělat svou práci jednodušeji, efektivněji a taky zábavněji a zároveň se nám podaří spojit všechny kolegy po celé republice. Vím, že většina z vás pracuje hodně tvrdě a dává firmě maximum. Věřím, že moderní nástroje vám pomohou uvolnit ruce i hlavu a dají vám možnost přicházet se skvělými nápady.

Protože všechny tyhle změny neděláme kvůli technologiím, ale kvůli lidem.

Díky moc za vaši práci a těším se na skvělé změny,

Tomáš Vrátný