Roušky, téma dne…

Roušky, téma dne…

17. 03. 2020 |

Roušky, téma dne…

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

opět mi to dnes nedá a s vaším dovolením vás chci pozdravit. Víc než pozdravit a informovat, chci určitě poděkovat za další den, který jste doslova obětovali naší skupině.

Dnes chci jmenovitě pozdravit informátorky z ČSAD Ostrava. Zrovna včera jsme řešili, zda informačky (místnosti) zavřít nebo nechat otevřené. Zatím necháváme otevřené i přes dílčí problémy, např. v Novém Jičíně, kde jsme byli požádáni městem o uzavření informační místnosti, a to vzhledem ke koncentraci rizikových skupin (bezdomovců) v naších čekárnách. V této chvíli to vypadá na redukci otvírací doby na všech místech. Holky děkuji!

Rovněž „klobouk dolů“ před holkami z celních služeb Logistiku. Pohybují se v rizikovém prostředí navrátivších se kamionů z riziko-vých zemi. Holky děkujeme!

Včera měli kluci navrch před holkami, a dnes se to otočilo :-)

Důležité je, že zatím nikdo z OSTRA GROUP nemá pozitivní výsledek na test COVID-19. To je dobrá zpráva!

Rovněž Česká republika hlásí první 3 vyléčené! Jsou to navrátilci
z Itálie, kdy první příznaky se projevily 1.3. a měli negativní první test (známka vyléčení) 12.3. s potvrzením 16.3. Zaznamenali lehký průběh a jsou negativní prakticky po 12 dnech. Úžasná zpráva!!!

Disciplína s rouškou! Vidíme to stále častěji na ulici a okolo nás. Rouška přes ústa. Rouška, která vás přímo neochrání, ale zamezí rozšiřování. Nemůžu ochránit sebe, ale ochráním alespoň ostatní. Zodpovědný přístup! V této souvislosti chci znovu poděkovat. Bára Medelská z marketingu OSTRA GROUP dnes zorganizovala šití roušek pro naše zaměstnance a sama nakoupila látku na roušky, které takto vyrobíme a vybavíme jimi naši „první linii“, než budeme mít profi řešení. Pozítří by měly být první roušky distribuovány. Děkuji!!!

Prosím naše šikovné ženy a dámy, které zvládají a ovládají stroj zvaný šicí, aby se pokusily o podobnou výzvu a ušily, byť jen pro sebe a své blízké, svoji roušku! Pokud jich zvládnou více a obdaruji své okolí, tak budou mít navíc bonus dobrého pocitu, že pomáhají nejen sobě, ale i ostatním. Pokud byste zvládly více kusů a byly by z vás rouškové šampionky, tak prosím kontaktujte Báru Medelskou na mailu medelska@cova.cz. Rádi vám tuto práci zaplatíme. Návod najdete na youtube např. https://youtu.be/KoSEmtVsQVg, nebo https://youtu.be/bxPQFXuT7

Děkuji předem!!!

Nejlepší roušky a nejaktivnější šičky rad osobně odměním věcným darem:-)

Česko šije roušky...!!!

Na závěr vám opět přeji psychickou zdatnost v této složitější době, zdraví a odolnost a těším se na setkání osobně bez roušek a bez obav z objetí...

Opatrujte se!

Tomáš Vrátný