Společnost KAR group, a.s. započala s dodávkou autobusů pro Dopravní společnost Zlín - Otrokovice

Společnost KAR group, a.s. započala s dodávkou autobusů pro Dopravní společnost Zlín - Otrokovice

08. 02. 2021 | Do konce dubna roku 2021 bude ve Zlíně a v Otrokovicích jezdit 7 zcela nových autobusů Iveco Urbanway a 1 Iveco Crossway LE, 3 z nich vyjely do provozu již na začátku února. Autobusy dodává společnost KAR group, a.s., člen skupiny OSTRA.

Společnost KAR group, a.s. započala s dodávkou autobusů pro Dopravní společnost Zlín - Otrokovice

Tato vozidla, vyráběná ve francouzském závodě Iveco v Annonay, dojela do servisního centra Kar v Šumperku, kde proběhla montáž odbavovacího systému, záznamové jednotky jízdy, lepení antivandalistických fólií na boční okna v prostoru cestujících a příprava k finálnímu předání zákazníkovi. 

Autobusy Iveco pro DSZO disponují motorem Iveco Cursor s výkonem 265 kW, nejvýkonnějším z nabídky, který zajistí optimální výkon a spotřebu v kopcovitém terénu na Zlínsku, ale také lepší filtrací pevných částic výfukových plynů. 

Co se týká další výbavy autobusů, kapacita jednoho vozidla je celkem 100 cestujících, z toho je 24 míst k sezení na pohodlných čalouněných sedadlech. Dále se ve vozidle nachází prostor pro dva invalidní vozíky, či kočárky. Celý autobus je klimatizován, čili je zajištěno pohodlné a příjemné cestování po celý rok. Cestujícím slouží rovněž wifi a USB zásuvky pro nabíjení drobné elektroniky.

K vybavení vozidla patří také vizuální vnější informační systém, vnitřní LCD displej a systém akustického hlášení zastávek uvnitř i vně vozidla pro nevidomé osoby. 

Kabina řidiče je uzavřená, disponuje podélně i svisle stavitelnou přístrojovou deskou, která se nastavuje včetně volantu a anatomickým, vyhřívaným, pneumaticky odpruženým sedadlem ISRI. Aby byla zcela zajištěna bezpečnost cestujících při nástupu a výstupu, má řidič k dispozici kamerový systém, který zabírá dveřní prostory a zajišťuje mu tak dobrý přehled o veškerém dění. Součástí kamerového systému je přední nehodová kamera, která snímá rovněž obraz z pravého zrcátka, záznam se ukládá, a pomáhá tak k objasnění příčin mimořádných událostí.

Jsme rádi, že můžeme přispět k nahrazení nejstarších autobusů DSZO z počátku tisíciletí novými ekologickými vozidly a přispět tak obyvatelům Zlína, Otrokovic a okolí k pohodlnému cestování veřejnou dopravou.

Přejeme spoustu šťastných a příjemných kilometrů!