Streetballová show ve Fórum Nová Karolína

Streetballová show ve Fórum Nová Karolína

02. 09. 2023 | Předposlední srpnový den odehráli basketbalisté NH Ostrava streetballový turnaj v prostorách obchodního centra Forum Nová Karolina. Zahájili tak oslavu 70. výročí klubu, kterou si připomínají v právě přicházející sezóně. Jejich sedmdesátileté nepřetržité působení v nejvyšší české basketbalové soutěži je společně s basketbalisty z USK Praha nejdelší ze všech klubů.

Streetballová show ve Fórum Nová Karolína

Miniturnaje ve streetballu se zúčastnil tým Mladé pušky, tým 3x3, A-tým NH Ostrava a tým Ostravské legendy. Přítomní diváci mohli sledovat nejen napínavé souboje jednotlivých týmů, ale mohli se také zapojit do soutěží o klubový merch nebo o dárkové poukázky obchodního centra.

A v čem se streetball od klasického basketbalu liší?

Streetball je městská forma basketbalu, která se dnes hraje na hřištích a tělocvičnách po celém světě. Obvykle je použita jedna strana hřiště, ale jinak jsou pravidla hry velmi podobná těm z profesionálního basketbalu. Většinou se hraje na tři hráče na obou stranách (tzv.3x3) a do dosažení dvaceti jedna bodů nebo deseti bodů celkem.

“Myslím, že to byla skvělá podívaná. Sport v obchodním centru na živo je určitě něco, co by se mohlo pravidelně opakovat. Kluci předvedli skvělou show,” hodnotí turnaj generální manažer klubu Tomáš Ostarek.

Celkovým vítězem se stal po napínavém finálové zápase tým současného A-mužstva ve složení Matěj Majerčák, Elijah Weaver, Chase Jeter, Elyjah Williams.

Celkově nejsou ostravští v prostředí 3x3 basketbalu neznámé tváře, například Kevin Týml získal ocenění pro Nejlepšího mladého hráče v 3x3.

Velkým úspěchem je také umístění ostravsko-píseckého týmu Matěj Snopek, Michal Svoboda, Vojtěch Sýkora a právě Kevin Týml, který skončil na šestém místě na Evropských hrách a jejich cílem je olympiáda v Los Angeles v 2028.

Děkujeme všem hráčům za skvělé výkony a těšíme se na fanoušky na první domácí zápas, kterým bude slezské derby proti Opavě v sobotu 23. září od 15:30 v hale Tatran.