Jsme hlavním partnerem prestižního tenisového turnaje OSTRA GROUP OPEN

Jsme hlavním partnerem prestižního tenisového turnaje OSTRA GROUP OPEN

20. 04. 2021 | Osmnáctý ročník mezinárodního tenisového turnaje mužů kategorie Challenger ATP se uskuteční od 26. dubna do 2. května 2021 v Ostravě, letos poprvé pod názvem Ostra Group Open 2021 by Moneta. Pořadatelé turnaje získali výjimku Ministerstva zdravotnictví ČR.

Jsme hlavním partnerem prestižního tenisového turnaje OSTRA GROUP OPEN

„V roce 2020 jsme uspořádali turnaj v náhradním zářijovém termínu, ačkoliv jsme tradičně první antukovou akcí tenisové sezóny v ČR. Letos jsme již souhlas se změnou termínu od ATP nedostali. Museli jsme proto uspořádat turnaj v původním termínu na začátku sezóny. Naštěstí se nám s ministerstvem zdravotnictví podařilo dojednat výjimku,“ uvedl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Tradiční tenisový turnaj, který každý rok navštíví přibližně deset tisíc diváků, se letos bude hrát před prázdnými tribunami. To byla jedna z hlavních podmínek udělení výjimky konání. Dále je nutné všechny hráče i organizátory testovat PCR testy před začátkem i v průběhu turnaje. Samotní hráči jsou zcela izolovaní a mohou se pohybovat a stravovat jen v rámci tenisového areálu nebo svého hotelu. 

Celkem se ostravského tenisového turnaje zúčastní 70 hráčů. Šestnáct hráčů musí absolvovat kvalifikaci, ze které postoupí čtyři hráči do hlavní části turnaje. Z českých hráčů jsou přihlášení: Lukáš Rosol, Tomáš Macháč, Zdeněk Kolář, dále jsou k dispozici tři volné karty do hlavní soutěže, které budou uděleny mladým českým hráčům. Ze zahraničních hráčů jsou to například Bernard Tomič (Austrálie), který byl na 17. místě světového žebříčku, a dále pak Robin Haase (Holandsko), jehož maximum bylo 40. místo žebříčku ATP.

Turnaj je zařazený do kalendáře ATP kategorie Challenger a má dotaci 50 000 USD. V letošním roce došlo k významné změně ve struktuře partnerů a tím také ke změně názvu turnaje. Novým titulárním partnerem mezinárodního tenisového turnaje se stala ostravská společnost OSTRA GROUP a. s. 

„Sportovní události podporujeme tradičně. Letošní situace byla pro turnaj obtížná, a proto jsme se rozhodli jej podpořit více než v minulosti,“ říká k podpoře turnaje Tomáš Vrátný, předseda představenstva OSTRA GROUP a. s. „Věřím, že spojení značky OSTRA s tímto turnajem, který patří mezi tradiční sportovní akce v Ostravě, vydrží i v příštích letech,“ dodává Tomáš Vrátný.

„Během své existence si turnaj vybudoval pevnou pozici v kalendáři ATP Challanger. Bez pomoci města Ostravy, Moravskoslezského kraje a řady partnerů bychom to nedokázali a já, i mí kolegové jsme všem velice vděčni za podporu zejména v této době. Vstup nového titulárního partnera, společnosti OSTRA GROUP a. s., je zárukou dalšího rozvoje turnaje v budoucnosti,“ komentoval změnu názvu manažer turnaje Tomáš Ostarek.

Všechny turnajové zápasy budou živě přenášeny na internetu. Odkaz na stránky, kde bude možné jednotlivé zápasy sledovat, zájemci najdou na internetových stránkách turnaje www.ostragroupopen.cz. Semifinálové a finálové zápasy dvouhry bude možné sledovat na stanici TV Nova Sport.