Tradiční tenisová extraliga letos pod novým názvem

Tradiční tenisová extraliga letos pod novým názvem

15. 12. 2023 | Ke konci roku se tradičně utká v největší týmové tenisové soutěži v ČR osm týmů o klubový pohár. Letos se turnaj hraje pod názvem Ostra Tenisová extraliga v termínu 14. - 19. prosince.

Tradiční tenisová extraliga letos pod novým názvem

Ostra Tenisová extraliga 2023 se odehraje v Říčanech, Prostějově a Jihlavě. Pražskou skupinu tvoří Sparta Praha, RPM Spoje Praha a I.ČLTK Praha. Prostějovskou skupinu pak tvoří kluby TK Agrofert Prostějov, TK PRECHEZA Přerov a LTC Pardubice. 

Čtyřiadvacátý ročník tenisové extraligy je vrcholem klubového snažení na domácí týmové scéně. Hráčským obsazení patří
k nejlepším na světě. 

“Je dobře, že se česká extraliga dlouhodobě stala důležitou součástí filozofie předních českých klubů a že se ho účastní čeští reprezentanti a ale také špičkoví zahraniční tenisté a budeme tak vždy svědky tenisu světové úrovně,” říká Tomáš Ostarek, ředitel soutěže. 

“Jsme rádi, že se nám podařilo získat titulární partnerství pro tuto prestižní tenisovou soutěž. Na jaře se u nás v Ostravě hraje ATP challenger Ostra Group Open, který závěrem roku krásně doplní ještě Ostra Tenisová extraliga,” komentuje Tomáš Vrátný, předseda představenstva Ostra Group a.s.

Diváci se mohou těšit opět na řadu atraktivních jmen. Za TK Agrofert Prostějov např. Jiřího Lehečku, Víta Kopřivu, Jakuba Menšíka, Dalibor Svrčinu, za ženy nastoupí např. Sára Bejlek.

V týmu RPM Spoje Praha najdou např. Petra Nouzu, Alex Toby Kodat, za ženy např. Jesiku Malečkovou.

Všechna utkání Ostra Tenisové extraligy 2023 je možné sledovat na streamu www.vistasport.cz. Vstupenky na finálové utkání v úterý 19. prosince v tenisové haly Oáza Říčany si můžete koupit na Ticketportal. Finálové utkání bude vysíláno živě v televizi na kanálu Nova Sport.